14 augusti 2021
16:00

IFK Eskilstuna

Referat: Karlslunds IF FK - IFK Eskilstuna

Karlslunds IF FK förlorar dagens match i Division 2 Södra Svealand med 2-3 på Karlslund Arena, detta efter att ha kvitterat på övertid men ändå får gå tomhänta från planen när domaren blåser av matchen.

Karlslund ställer upp med följande:
Rasmus Forsell
Konrad Gustafsson - Carl Ekstrand Hamrén (ut '23) - Helmer Andersson - Lukas Julher
Christer Lipovac - Haris Resic - Pontus Hatula (ut '46)
Oliver Kåhed (ut '77) - Linus Lamu - Almin Masic

Avbytare:
Oscar Franck, Sebastian Bertolozzi, Christopher Alp, Dennis Koss (in '23), Jonathan Lundberg (in '46), Abdi Sabriye (in '77), Benjamin Ibrahimbegovic (U19)

Det hinner bara gå nio minuter innan IFK Eskilstuna gör 0-1, och det på det första avslutet genom ett friläge. IFK har inte så många fler chanser än så i den första halvleken, förutom en där Forsell gör en reflexräddning till hörna. Karlslund däremot har mycket boll, men har heller inga direkta farligheter i den första halvleken då IFK ligger lågt och täpper igen. Tyvärr tvingas Carl Ekstrand Hamrén utgå redan i den 23:e minuten på grund av skada.

Till den andra halvleken fortsätter Karlslund att trilla boll och kommer nu även till lite fler och större farligheter. I den 62:a minuten är det snyggt spel centralt av hemmalaget, en fantastisk skarvklack av Linus Lamu, vilket till slut leder fram till att Christer Lipovac kommer fri mot målvakten och sätter bollen i mål till 1-1.

IFK ska dock replikera snabbt och fyra minuter senare får de en hörna som styrs in i mål från nära håll, 1-2. Karlslund kommer till några bra lägen men skott blockas av uppoffrande IFK-spelare.

Det ska dröja till den 92:a minuten då Karlslund sätter 2-2, detta genom att först ropa på straff, men där domaren friar. Spelet fortgår inne i straffområdet och Linus Lamu passar fram till Jonathan Lundberg som från nära håll sätter bollen.

I anfallet efter får IFK en ny hörna, vilken de också gör mål på och sätter avgörande 2-3. En tung förlust i den 93:e minuten, där Karlslund har det mesta av spelet och initiativet men där IFK är hypereffektiva i sina avslut på mål och kompakta i sitt försvarsspel.

Nästa match för Karlslunds IF FK är matchen i omgång 2 av Svenska cupen mot Djurgårdens IF, vilken spelas på onsdag med matchstart kl. 18:30 på Karlslund Arena.